Zumba

Zumba Fitness

Met het grootste plezier aan je conditie werken!

Zumba

Wie kent het inmiddels niet, Zumba©, de danssport op de vrolijke noten van vooral Latijns-Amerikaanse muziek. Denk hierbij maar aan Merengue, Reggaeton en natuurlijk de Rumba, Salsa en Samba. Een geweldige mix om een vrolijk uurtje even lekker te bewegen en zo op een leuke wijze te werken aan verbetering van je conditie, je spieren, je gewicht en natuurlijk ook je geest, kortom je algehele gesteldheid en niet te vergeten je hapiness!

Als volledig gecertificeerd Zumba© instructeur (registratie ook bij ZIN, Zumba Instructor Network) is voor mij de Zumbales echt "My fun class!"

De lessen zijn gebaseerd op het Zumba© systeem zodat de warming-up, opbouw en cool-down op een verantwoorde manier worden uitgevoerd.  Daarnaast geeft het Zumba systeem mij ook de vrijheid om eigen gekozen muziek en dansen te gebruiken, dus ik kan de les afstemmen op de smaak van de deelnemers. Iedereen moet het tenslotte naar zijn of haar zin hebben! Op deze manier kan ik meer muziekstijlen bieden dan alleen de pure latin Zumba©.
Natuurlijk werken we tijdens de hele les, dus ook in het freestyle gedeelte, aan de conditie. Alle spieren in het lichaam worden gebruikt, dus ook de arm-, been-, buik- en bilspieren. Dat alles onder de eerder genoemde Latijns-Amerikaanse klanken, maar ook de wat meer westers georiënteerde muziek en - dansstijlen zoals Hiphop, Jazz en Moderne dans. Zo is er in elke les wel een leuke beat bij!
Het is dus een leuke, vrolijke les en ondertussen train je meer dan je op het eerste gezicht zou denken.

NIEUW: In de zomer 2024 zullen we incidenteel een Zumbales organiseren op woensdagochtend van 8:30 tot 9:30! De bedoeling is om in september een reguliere les te organiseren op dit tijdstip.
We hebben een whatsapp groep waarin we met elkaar afstemmen wanneer iedereen in de zomer kan, bij voldoende deelnemers gaan we ervoor! Wil je in deze whatsapp groep, laat het mij even weten. Bel of whatsapp dan even naar 06-51823696 en join the dance circle!

Wat doen we bij Zumba?
Overdag dansen we (bij goed weer) op de betegelde buitenruimte of bij slecht weer binnen op een mooie sportvloer.
De zomerse muziek en leuke dansjes geven een heerlijke tropische sfeer.
Na afloop drinken we een lekkere kop thee in de gezellige bar.
Houd ook de verhalen op Insta (liesbeth_instructor) en fb (Liesbeth de Jonge) in de gaten voor meer nieuws.

Tot dan, tot Zumba!

zumba lessen volgen in woerden

De Zumba Les

zumba glutten instructeur

Zumba

Uiteraard volgen de Zumba lessen de methodes van Zumba©. Daarbij wordt steeds elke dans even uitgelegd en bouwen we samen de dans steeds een stapje verder uit. Daardoor is het lesniveau uitstekend geschikt voor de beginner tot de Zumba freak!

Naast Zumba© heb ik ook ervaring in het lesgeven van Salsation. Daarom verwerk ik ook danstechnieken van Salsation in mijn lessen. Met name de warming-up en cooling-down zijn hier heel geschikt voor. Deze technieken zijn erg nuttig voor soepele spieren en een groot bereik van de gewrichten. Dit is ook interessant voor de gevorderde danser(es) die zich verder wil ontwikkelen.

"Super leuke les, Liesbeth is erg relaxt en komt heel natuurlijk over. Fijne muziekkeuze en zeer gevarieerde dansen."

Zumba en meer.....

Zumba

Zumba én meer!

Naast dat ik gecertificeerd ben als Zumba© instructeur heb ik mijn kennis nog verder uitgebreid met specifieke cursussen van Zumba©.

Zoals Zumba© Glutes waarbij er extra aandacht in de lessen wordt besteed aan de billen, maar ook Zumba© Core als extra aandacht voor de buikspieren en stabiliteit van je lichaam.  Daarnaast ben ik nog gecertificeerd voor Plate by Zumba©. Dit is een speciale licentie waarbij er aandacht is voor je voeding. Ook heb ik de cursus  Zumba© Cue like a Pro afgerond en ben ik specialist in Brazilian Rythms!

Kortom, allemaal extra zaken die ik uiteraard verwerk in de standaard lessen zodat je een vrolijke, gezellige maar ook nuttige les hebt, waarbij je al weer uitkijkt naar de volgende les.

zumba instructeur