Salsation

Salsation

Dé dans- / sporttraining met techniek en inleving

Bij Salsation gebruik ik vaak Spaanstalige, maar ook wel Engelstalige of Franstalige muziek.
Er worden veel latin ritmes en bewegingen gebruikt, dus Salsa, Rumba en Chacha komen veel voorbij.
Daardoor is het een zeer gevarieerde les en dit geeft het gevoel van een Salsafeestje!

Maar naast dit feestgevoel biedt Salsation nog meer, het is een speciale dansfitnessles. Zo gebruikt Salsation speciale technieken om spieren los te maken via isolaties. Deze gebruik ik ook in de warming-up van andere lessen. Ook de cooling-down is vaak geïnspireerd op Salsation.

Salsation woerden

SALSATION

Salsation zelf...

Salsation groepsles in woerden

Zumba

Tijdens een volledige Salsation les draait het om isolaties van bepaalde spiergroepen die één voor één aangepakt worden. Dit kan de mobiliteit van de gewrichten enorm vergroten.
Daarna worden er cardio nummers gebruikt om de hartslag omhoog te krijgen. Dan volgt een aantal dansen die de instructeur zelf kan kiezen, gevolgd door een cooling-down die ook weer alle spiergroepen even langsgaat.

In elk muziekstuk is een emotie voelbaar, de instructeur zet deze om in beweging zodat de emotie beter waarneembaar wordt. Dit kunnen krachtige maar ook vrolijke emoties zijn.

De isolaties zijn bijzonder geschikt om in de warming-up van elke soort dansles te gebruiken, zodat de deelnemers zich goed kunnen voorbereiden op de les.

"Ze noemen het sporten, maar voor mij is het eigenlijk elke keer gewoon weer of ik naar een feestje ga, geweldig!"