Sixty fit

Sixty Fit

Sport, gezelligheid en actief blijven!

Sixty Fit is een gezellige, vrolijke sportles om fit en sterk te worden. De deelnemers zijn boven de 60 jaar, de oudste is 84(!).
Op muziek uit de jaren '60, '70 en '80 sport iedereen op z'n eigen niveau. We werken aan conditie en kracht, maar doen ook buik- en rugoefeningen. Na de cooling-down drinken we natuurlijk samen gezellig een kopje koffie.

Het is een gevarieerde les om een vrolijk uurtje even lekker te bewegen en zo op een leuke manier te werken aan verbetering van je conditie, je spieren, je gewicht, je evenwicht, je geheugen en natuurlijk ook je geest, kortom je algehele gesteldheid en ook je sociale contacten.

 

sixty fit training in woerden sporten voor ouderen

SIXTY FIT

De Sixty fit Les

sixty fit woerden sport voor ouderen

Opbouw van Sixty Fit

Bij Sixty Fit hebben we altijd een leuke en gezellige warming-up met vrolijke liedjes. Iedereen heeft er zin in!
Daarna doen we isolaties voor alleen het hoofd en schouders, de heupen en nog een leuke opzwepende dans zodat iedereen goed warm is.

Dan volgt een conditieblokje, meestal zijn dat drie cardio-oefeningen die we in twee rondes herhalen of een blokje Steps.
Daarna begint het serieuze werk met krachttraining. We letten hierbij goed op houding en uitvoering zodat er geen blessures ontstaan.
De buik- en rugspieren pakken we ook aan, soms gevolgd door een stretch oefening voor de rug.
En laten we de cooling-down niet vergeten! Altijd weer een feest van herkenning!

Soms maak ik een speciale themales en pas ik kleding en muziekkeuze daar op aan. Bijvoorbeeld voor Halloween, Sinterklaas, Kerst enz.

"Twee keer per week zo'n leuke les, afwisselend sportief bezig zijn met een hoofdletter G voor Gezelligheid."

Sixty fit en meer.....

Zumba

Tot slot drinken we met z'n allen gezellig koffie. Zo ontspannen we nog even na de inspanningen en kletsen nog wat na over de les, over het weer en wat iedereen bezighoudt.
Dit sociale aspect van de les is super belangrijk! Het is heerlijk om elkaar weer even te zien en van deze gelegenheid wordt dan ook dankbaar en ruim gebruik gemaakt.

We hebben een maandabonnement van € 40 voor 2 sportmomenten per week (di en vrij 10 uur).
Een combi-abonnement met Pilates / Balance is mogelijk (en iets voordeliger).

gezamenlijk sporten en sociaal koffie drinken ouderen in woerden